COKLAT GIFT

Hari Jadi
null

Coklat gift hari jadi kali ini merupakan tempahan pelanggan kami yang berasal dari Ipoh Perak. Ia dihasilkan mengikut design yang diminta oleh pelanggan kami ini. Untuk pengetahun anda, coklat gift hari jadi ini juga boleh digubah dalam pelbagai bentuk seperti bentuk hati, bentuk bulat, bentuk segi empat dan sebagainya.

RAMUAN

Coklat Gift Hari Jadi
null

Saya membuat karam saya menggunakan resipi karamel microwave 7 minit. Walaupun selepas membuat karam lain di atas kompor, yang juga ternyata hebat, saya masih lebih suka karamel ini. Ia begitu mudah anda akan tertanya-tanya mengapa anda tidak pernah melakukannya sebelum ini. Satu-satunya penafian yang saya miliki ialah cecair sangat panas jadi pastikan kanak-kanak kecil tidak berada di dalam bilik. Atau suami yang suka bertemu dengan kamu di dapur!

Terdapat banyak resipi karamel gelombang mikro dalam talian ini. Inilah yang saya gunakan dan ia benar-benar sempurna. Sedap, mudah, dan warna yang lebih baik daripada karamel atas dapur.

Berikut adalah bahan-bahan Caramel- Membuat 30 caramels

1/2 cawan mentega masin
1/2 cawan sirap jagung cahaya
1/2 cawan susu pekat manis
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan gula putih

CARA PENYEDIAAN

Coklat Gift Hari Jadi
null

* Pertama, sediakan hidangan anda agar anda akan mencurahkan karam itu dengan melapisi pinggan dengan kerajang dan memerah. Langkah ini adalah penting untuk mana-mana karamel.

Sekarang cairkan mentega dalam mangkuk selamat microwave yang besar. Masukkan semua bahan lain ke dalam mentega cair dan kacau sehingga gula digabungkan sepenuhnya. Tiada tempat kering. Potong tepi di atas bahan-bahan yang sangat baik. Ketuhar gelombang mikro yang tinggi untuk 3:30, 3 minit dan 30 saat. Menggunakan sarung tangan ketuhar dengan berhati-hati mengambil mangkuk keluar dan kacau bahan sehingga dikombinasikan dengan baik. Letakkan semula dalam ketuhar gelombang mikro selama 3:30, 3 minit dan 30 saat. Berhati-hati mengambil dan kacau ringan tanpa menyentuh tepi. Kemudian tuangkan ke dalam hidangan anda yang disediakan.

* Jangan mangkuk mangkuk, ini boleh menyebabkan gula menjadi kristal pada seluruh karam anda

Biarkan sejuk dan sejuk selama 4 jam.

Saya mengikis sisa mangkuk ke dalam hidangan berasingan untuk saya. Petua yang paling banyak dibaca dengan caramels tidak lebih daripada kacau dan tidak mengikis sisi. Saya tidak mempunyai apa-apa crystallizing dengan salah satu daripada resipi tetapi lebih baik untuk berhati-hati.

ANDA TERUJA?

Jom Tempah Coklat Gift Anda Hari Ini!

No 79, Jalan Wirajaya, Taman Ipoh Jaya Timur 1, 31350 Ipoh, Perak.

Selasa-Jumaat: 03.00 PTG – 10:00 MLM

Sabtu-Ahad: 12:00 TGH – 10:00 MLM

Isnin: TUTUP

Nombor Telefon:

+60125718900

HANTAR REQUEST

Anda Berkenaan Simply Chocolate
null

 

Send message

SIMPLY-CHOCO2

No 79, Jalan Wirajaya, Taman Ipoh Jaya Timur 1, 31350 Ipoh, Perak.

Selasa-Jumaat: 03.00 PTG – 10:00 MLM

Sabtu-Ahad: 12:00 TGH – 10:00 MLM

Isnin: TUTUP

Nombor Telefon:

+60125718900